over sarah

Sarah Vlaisloir

Ik ben Sarah. Kinesist en manueel therapeut

Al heel mijn leven ben ik gepassioneerd door sport, beweging en het menselijk lichaam. Dat heeft me aangespoord om Revalidatiewetenschappen en kinisitherapie te studeren, eerst aan de Universiteit Antwerpen, later aan de Vrije Universiteit Brussel voor een MaNaMa in manuele therapie. Pijnlijke gewrichten en foute bewegingen hebben ondertussen geen geheimen meer meer voor mij! In 2015 volgde ik nog een postgraduate opleiding myofasciale dry-needling, georganiseerd dor het IMFT.

Masterproef

Voor mijn masterproef onderzocht ik de aanwezigheid van centrale sensitisatie bij bovenhandse sporters. Centrale sensitisatie is een aandoening die maakt dat je veel gevoeliger bent aan externe prikkels, zoals licht, geluid, aanraking en pijn. Ik bestudeerde het onderwerp uitvoerig en voerde een wetenschappelijke onderzoek.

Stages

Tijdens mijn studies deed ik meerdere stages in verschillende praktijken, waaronder bij Mieke Meyer (Kind in Ontwikkeling) en Frank Wezenbeek (AA Gent). Ik liep ook stage in Stuivenberg, Middelheim en St. Augustinus. Dat heeft me – letterlijk – heel wat kneepjes bijgebracht. In totaal liep ik meer dan 1000 uur stage tussen 2007 en 2015.

Pijn is hoe je lichaam laat weten dat er iets mis is.

Ervaring

Sinds juli 2014 ben ik werkzaam als kinesist, eerst in de praktijken van Tom Cools in Schelle, Dave Swinnen in Broechem en Judith Van Der Looven (Schoten), nu bij Kine Lisp (Lier). Net als mijn patiënten blijf ook ik in beweging door mezelf nieuwe technieken bij te leren en regelmatig congressen te bezoeken.

Op maat

Heb je last van rug- of nekpijn, een sportblessure, pijnlijke gewrichten of evenwichtsproblemen? Bij al deze en nog andere houdings- en bewegingsklachten help ik je graag met een individueel en specifiek behandelingsprogramma dat het onevenwicht in je lichaam herstelt en de pijn wegneemt. Maak een afspraak!