Functionele training

Fitnessen is goed voor je lichaam en levert je doorgaans meer massa en/of spierkracht op, maar helaas zelden functionele bewegingen die je kan gebruiken voor je dagdagelijkse activiteiten. Dat is met functionele training wel even anders. Functionele training is erop gericht om je fit te maken, zodat je pijn- en klachtenvrij kan doen wat je elke dag doet: wandelen, heffen, trappen lopen, vooroverbuigen, enz. Ik verwerk in mijn behandelingen altijd functionele oefeningen die gericht zijn op ‘totaal bewegen’.

Het dagelijkse leven als uitgangspunt

Iedereen wil graag fit zijn en de dag doorkomen zonder al te veel fysieke ongemakken. Daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan evenwicht, uithouding, kracht en coördinatie. Functionele training maakt daarom gebruik van verschillende toestellen – maar in de eerste plaats van je eigen lichaam.

trx oefening
med ball
losse gewichten

Door aandacht te besteden aan de beweging van je lichaam in plaats van de beweging van een of ander fitnesstoestel, zijn de aangeleerde vaardigheden veel gemakkelijker over te dragen naar dagelijkse activiteiten. 

Geschikt voor iedereen

Functionele training is geen afgelijnde strekking binnen de kinesitherapie, maar het is wel een overkoepelende filosofie die terugkomt in alle soorten specialisaties. In tegenstelling tot klassieke oefeningen, bereidt deze training je lichaam voor op grotere belasting en gerichter bewegen, met daarbij natuurlijk de nodige aandacht voor uitdaging en je niveau.