Kinesiotaping en sporttaping

Kinesio-taping is een relatief nieuwe strekking binnen kinesitherapie. Met de hulp van speciale tape worden het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem geactiveerd, wat herstelbevorderend werkt voor de betreffende spieren en pezen. De techniek komt overgewaaid uit Japan en wordt uitgevoerd met een speciale elastische tape. Kinesio-tape is er specifiek op gericht om druk te verminderen en correcte bewegingen te stimuleren.

Wanneer sporttaping?

Het doel van sporttaping is om belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen. Dat helpt niet alleen de prestaties van sporters te bevorderen, het maakt ook dat verrekkingen en afscheuringen worden voorkomen. Vaak wordt sporttape gebruikt om geblesseerde sporters bij te staan bij de herstelling van spieren en pezen.

De voordelen van sporttaping spreken voor zich:

  1. Het dempt de pijn.
  2. Het stabiliseert het gekwetste lichaamsdeel.
  3. Het vermijdt verdere overbelasting.
  4. Het voorkomt zwelling van het aangedane lichaamsdeel.
  5. Het vermindert uitstralende pijn van andere gebieden.
kinesiotaping

Wanneer Kinesio-taping?

Kinesio-taping is een specifieke vorm van sporttaping die ontwikkeld is om het lichaam te ondersteunen in het natuurlijke genezingsproces. De tape geeft steun en stabiliteit aan gewrichten en spieren zonder dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. Kinesio-taping wordt gebruikt bij allerlei letsels zoals peesontstekingen, spierscheuren, ligamentaire letsels, stabiliteitsproblemen, rugklachten, schouderklachten, tenniselleboog enz. De waterbestendige tape ondersteunt een 24-uurherstel door in te werken op de spieren, fascia, ligamenten, pezen, huid, lymfeweefsel en de circulatie. 

Sporters kunnen blijven trainen met Kinesio-tape, en dat zonder extra druk te ervaren.