Kinesitherapie

Bewegen mag niet pijnlijk zijn. Kinesitherapie is er dan ook op gericht om pijn weg te nemen en de kwaliteit van het bewegen te herstellen in al zijn facetten. Dat gebeurt door middel van massage, spieroefeningen, mobilisatie, stretching, enz. Het doel? Lichamelijke problemen aanpakken en normale bewegingspatronen herwinnen. Waar je pijn zich ook bevindt en hoe hij ook tot stand is gekomen; als kinesist stel ik alles in het werk om je bewegingsprobleem op een duurzame manier op te lossen.

Wanneer is kinesitherapie aan de orde?

Je kunt voor heel wat klachten en kwaaltjes terecht bij een kinesist. Zijn het je schouders die voor problemen zorgen? Of heb je misschien last van een pijnlijke elleboog, knie of heup? Ik sta je graag bij. Ook bij rug- en nekklachten doe je er goed aan om over te gaan tot kinesitherapie.

schouder
knie
heup

Op basis van een vraaggesprek en je voorgeschiedenis, ga ik op zoek naar de oorzaak van je probleem (een ziekte, aandoening, trauma of ongeval) en de manifestatie ervan (een ontsteking, gewrichtspijn, spierpijn of bewegingsbeperking). Na de diagnose volgt een behandeling op maat. Ik richt me daarbij op het herstellen van de functiestoornis en het wegnemen van pijn.

Kinesitherapie is een breed begrip

Kinesitherapie is een parapluterm waar verschillende andere domeinen onder vallen. Ook voor post-operatieve revalidatie en sportkinesitherapie kun je terecht bij een kinesist. Ervaar je verminderde mobiliteit, stabiliteit of kracht, om welke reden dan ook? Via individuele therapie help ik je er weer bovenop.