Manuele therapie

Ben je beperkt in je bewegingen, vooral aan je rug of nek? Dan is manuele therapie aan de orde. Door middel van manipulaties of korte thrust-bewegingen herstelt manuele therapie je bewegingsbeperkte gewrichten en voorkomt zo blijvende schade. Vooral de wervelkolom en gewrichten van de armen en benen zijn gevoelig voor overbelasting – wat klachten of functiestoornissen kan veroorzaken. De pijn kan vervolgens uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Wanneer heb ik manuele therapie nodig?

De bedoeling van manuele therapie is de beweeglijkheid van je gewrichten te vergroten en pijn weg te nemen. Vooral (chronische) nek- en rugklachten en blokkages kunnen behandeld worden, maar ook bij een lumbago, hernia, tenniselleboog, frozen shoulder en knieklachten is manuele therapie bijzonder effectief.

nek
rug
hernia

Verder bieden manuele technieken verlichting bij ingeklemde zenuwen en andere zenuwproblemen. Zenuwen in de wervelkolom en ledematen die ‘gekneld’ zitten, kunnen je beweeglijkheid behoorlijk aantasten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Zo kan je zonder pijn je dagelijkse activiteiten hervatten.

Zo gaat het in z’n werk

Op basis van een eerste screening, een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek, stel ik vast waar de oorzaak van je klacht zich bevindt. Als manuele therapie zinvol blijkt, geef ik je meteen een woordje uitleg over de verdere behandeling. Door middel van specifieke technieken laat ik je gewrichten opnieuw beter functioneren.