Rug- en nekschool

Veel mensen hebben regelmatig last van rug- en nekklachten. Dat brengt ongemakken en vaak ook zeurende pijn met zich mee, en daar heb je uiteraard geen boodschap aan. Heb je regelmatig last van een pijnlijke rug en/of nek? Goed nieuws: met een paar sessies rug- en nekschool kan je al veel bereiken. Rug- en nekschool is erop gericht om je rompspieren te trainen, zodat je natuurlijk rompcorset sterker wordt. Hierdoor zal je de wervelkolom beter kunnen controleren en stabiliseren, waardoor er een blijvende verbetering optreedt.

Waarom rug- en nekschool?

Rug- en nekklachten blijvend verlichten of verhelpen, gebeurt niet vanzelf. De klachten verdwijnen pas als je je rug en nek efficiënter gaat gebruiken, waarvoor je 1) moet aanleren welke spieren je moet gebruiken op welk moment en 2) de beweeglijkheid en kracht van je spieren moet vergroten. Door deze twee aspecten te combineren, worden je wervelkolom en tussenwervelschijven minder belast, waardoor je klachten afnemen.

Rear view of a young man holding her neck in pain, isolated on white background, monochrome photo with red as a symbol for the hardening
rugpijn
wervelkolom

Heb je een beroep waarbij je lang moet rechtstaan of zitten? Dan is het dubbel belangrijk om overbelasting op te vangen. Het is de enige manier om je klachten op een duurzame manier te minimaliseren. Zo zie je maar: een stabiele basis is alles.

Gedaan met rug- en nekklachten

Rug- en nekschool is nuttig voor iedereen die regelmatig last heeft van een pijnlijke of overbelaste rug of nek. Ik leer je graag wat er beter kan aan je houding en reik je de nodige oefeningen aan om je rugconditie te verbeteren. Deze oefeningen kan je perfect toepassen in het dagelijkse leven, om klachten eender waar, eender wanneer aan te pakken.