Vestibulaire training

Heb je soms last van vertigo-aanvallen, misselijkheid of braken naar aanleiding van plotse hoofdbewegingen? Dat kan te wijten zijn aan BPPV of benigne paroxysmale positioneringsduizeligheid. Geen zorgen: het is perfect mogelijk om te herstellen van deze aandoening. Vestibulaire training is erop gericht om je duizeligheids- of evenwichtsklachten weg te nemen door verschillende manoeuvres uit te voeren. Die gaan loszittende kristalletjes naar hun oude plek verschuiven, waardoor de klachten verdwijnen.

Waarom vestibulaire training?

BPPV-patiënten gaan op termijn bepaalde hoofdbewegingen vermijden om geen klachten te krijgen. Ze houden bijvoorbeeld hun nek zo recht mogelijk of slapen met hun hoofd op meerdere kussens. Daarmee verleg je het probleem alleen maar: je pijnvermijdende bewegingen en lichaamshouding zullen namelijk leiden tot immobiliteit, nekproblemen en een langdurig aanhouden van de aandoening.

Dankzij vestibulaire training maken we samen komaf met:

  • duizeligheid
  • balansstoornissen
  • evenwichtsstoornissen
  • angst en onzekerheid
  • bewegingsvermijdend gedrag

De gemiddelde behandelingsduur bedraagt drie maanden.

Meer stabiliteit en zelfzekerheid

Met evenwichtsproblemen maak je het liefst zo snel mogelijk komaf. Ik help je graag je stabiliteit herwinnen, zodat je geen bewegingen meer hoeft te vermijden. Afhankelijk van het type BPPV en het aangetaste kanaal, wordt de behandeling bepaald. Soms volstaan bepaalde positioneringen van het hoofd om de klachten effectief weg te nemen.